Ingatlan adásvétel ügyvédi munkadíj

Nálam nincsenek különböző csomagok, budapesti ingatlan ügyvédként a 10 milliós ingatlan adásvétele során is ugyan azt a teljeskörű szolgáltatást és profizmust nyújtom, mint egy 100 milliós lakás adásvétele során. Miből is áll ez a szolgáltatás?

INGATLAN ADÁSVÉTEL MENETE

Átbeszélem Önnel a kívánt konstrukciót.
1.
Beszerzem az ingatlan tulajdoni lapját, illetve megkérem Önt – társasház esetén – hogy küldesse meg nekem a társasházi alapító okiratot és a Szervezeti és Működési Szabályzatot (SZMSZ).
2.
Előkészítem az adásvételi szerződést és megküldöm egyeztetésre.
3.
Az egyeztetett adásvételi szerződést az irodámban aláírjuk.
4.
A szerződést benyújtom az illetékes földhivatalba, szükség esetén az érkeztetett példányokat átadom Önnek.
5.

ADÁSVÉTEL ÜGYVÉDI SZOLGÁLTATÁS

Nálam a tulajdoni lap díja bele van építve az árba.

Nálam az ingatlan adásvételnél beállítok egy úgynevezett ingatlan-figyelést – teljesen ingyen, a szolgáltatásom részeként – aminek a segítségével 1 évig értesítést kapok arról, ha bármi változás történik az ingatlanon. Az ingatlan-figyelés jelentőségéről itt olvashat.

Nálam az ingatlan adásvételhez kapcsolódó földhivatali díj bele van építve az árba.

Tőlem Ön nem egy adásvételi szerződést, illetve annak ügyvédi ellenjegyzését kapja: én elintézem, hogy álmai otthona az Ön nevére kerüljön. Az ingatlan adásvételt követően pedig az ingatlant továbbra is figyelem, nem fordulhat elő, hogy az Ön tudta nélkül valaki zálogjogot vagy mást próbál meg bejegyeztetni rá – már a földhivatali benyújtást követően megkapom róla az értesítőt és azonnal szólok Önnek.

Nem a pecsétet és az aláírást fizeti meg, hanem azt, hogy tudja, hogy a nevére kerül az ingatlan adásvétele során és ez úgy is marad

Mindig vannak kivételes esetek (ahol a lenti díjazás nem tartható), de az ügyvédi munkadíjam ingatlan adásvételnél általánosságban:

A vételár 0,75%-a, de minimum 125 ezer Ft.

Ez az adásvételi szerződés ügyvédi munkadíj tartalmaz mindent a fent írtak közül, továbbá amennyiben adásvételi szerződésmódosításra van szükség, első alkalommal azt is díjmentesen végzem el.